Ladataan Tapahtumat

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on menneisyydessä.

Galleria Jäähuone

14.6.1.9.

Ilmainen

Vuonna 1912 rakennetussa kivinavetassa sijaitsee Café Meijerinliiterin rouhea taidegalleria, Galleria Jäähuone.  Galleriasta avautuu suorastaan kansallisromanttinen näkymä koivumetsään ja näyttelyiden taustaäänenä kuullaankin lintujen iloista sekakuoromusiikkia.

Kesän 2019 taidenäyttelyt toteutetaan Café Meijerinliiterin ja Helsingin taiteilijaseuran yhteistyönä.  Näyttely I.  Selja Raudas: Jää 14.6.-14.7.2019 ja Näyttely II. Aaron Hermunen & Heidi Anniina Mattila: Poispesty 17.7.-1.9.2019.

Näyttelyt ovat avoinna kahvilan aukioloaikoina KE-SU klo 12-18. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

*******

Aaron Hermunen & Heidi Anniina Mattila: Poispesty 17.7.-1.9.2019

Heidi Anniina Mattilan abstrakteista maalauksista löytyy viittauksia luontoon ja pyrkimys eri
elementtien väliseen tasapainoon. Oleellinen osa Mattilan työskentelyprosessia on tutkia akryylimaalin ominaisuuksia ja käyttäytymistä maalauspinnalla. Mattilan maalauksissa on kyse siitä, mitä niissä tapahtuu – jännitteitä, kontrasteja ja muotojen ja värien suhdetta toisiinsa. Katsoja löytää maalauksista erilaisia maailmoja riippuen siitä, katsooko niitä aivan läheltä vai kauempaa.

Aaron Hermunen on pitkään käyttänyt työskentelyn pohjana värihistoriaa, maaliaineen olemuksen pohdintaa, sekä esimerkiksi sitä, miten horisontti rakentuu. Teoksen rakentamisessa häntä motivoi kuva ilman ihmistä; ihmisen, mielen ja kehon läsnäolo ilman ääriviivoja. Hän tutkii väripintojen yhtymäkohtia ja toistensa yli kulkevia pigmenttimassoja. Maalauspohjalla on näennäinen, todeksi kuviteltu väri, joka on muisto, jäänne.

Meitä kiehtovat Galleria Jäähuoneen luonnonvalo sekä puu- ja kiviseinät, jotka sopivat hyvin taustaksi luonnosta ammentaville, värikkäille teoksillemme. Maalauksiamme yhdistää abstraktio, värin keskeisyys sekä kiinnostus maaliaineen ominaisuuksiin. Kummankin taiteilijan työskentelyn teemat kumpuavat rauhoittumisen tarpeesta hektisessä maailmassa ja yksittäisen ihmisen osan – tai osattomuuden – tutkimisesta.

Tietoja tapahtumasta

Alkaa:
14.6.
Loppuu:
1.9.
Hinta:
Ilmainen
Tapahtumaluokka:
Tapahtuman avainsanat:
, , , , , , ,