Ladataan Tapahtumat

« Kaikki tapahtumat

Alex Suomi – Ilari Kähönen – Tatiana Akimenko

14.7. klo 12:0029.8. klo 18:00

Ilmainen

Tapahtuma navigointi

Galleria Jäähuoneen kesän toisena näyttelynä nähdään Alex Suomen, Ilari Kähösen ja Tatiana Akimenkon yhteisnäyttely.

Alex Suomen työskentely on havaintoon pohjautuvaa muovailua ja pronssiveistosten valamista. Mallimuovailun lisäksi teosten luomiseen vaikuttaa vahvasti halu tulkita surrealistista ja psykedeelistä kokemusta. ”Shamaanin kyky liikkua erilaisten maailmojen välillä ja nähdä asioita jotka ovat piilossa
toisenlaisessa tietoisuudessa kiehtoo minua”.  Pronssi materiaalina tukee veistosten sanomaa.

Ilari Kähönen on  keksinyt ja kehittänyt uuden piirrosmenetelmän nimeltään hierspiirros/hierspiirtäminen.  Sen ajatukselliset kumppanit löytyvät yli tuhatvuotisesta japanilaisesta puupiirrostraditiosta. Kähösen mukaan ”hierspiirrosprosessi on työläs, aikaavievä ja ”suomalais”zeniläinen. Tämä ajassakihnurointi tekee siitä aivan erityisen työskentelymetodin”.

Tatiana Akimenkon taide perustuu eri ilmiöiden ja ihmisten välisten suhteiden tulkitsemiseen merkkien ja symbolien kautta. Hän käyttää teoksiensa valmistamiseen puuta, keramiikkaa ja metallia. Usein yhdistelemällä kahta tai useampaa eri materiaalia. Aiheet kuten shakki tai labyrintti ovat olleet Tatianan teoksissa teemoina symboloimassa ihmisten välisiä suhteita. Luonnonvoimia kuvaavana teemana on usein Aurinko. Valon ja pimeyden välinen raja siirtyy pohjoisessa vuodenaikojen mukaan. Tällä ilmiöllä on vahva vaikutus Tatianan teoksiin.

Näyttely on avoinna kahvilan aukioloaikojen mukaan KE-SU klo 12-18 elokuun 8. pvä saakka. Sen jälkeen elokuun viikonloput LA-SU klo 12-18.  Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Tietoja tapahtumasta

Alkaa:
14.7. klo 12:00
Loppuu:
29.8. klo 18:00
Hinta:
Ilmainen
Tapahtumaluokka:
Tapahtuman avainsanat:
, , , ,

Tapahtumapaikka

Café Meijerinliiteri
Kangasniementie 1052
Joutsa, 19650 Finland

Järjestäjä

Café Meijerinliiteri
Puhelin:
0505489428
Sähköposti:
info@cafemeijerinliiteri.fi
Kotisivu:
www.cafemeijerinliiteri.fi